Рівненський театр ляльок

Новини

28березня

Гастролі! «Равлик» завітає у театр ляльок

У неділю, 10 березня, до Рівненського театру ляльок завітають гості зі столиці – Київський театр «Равлик» із виставою «Українські переспіви». Цей дитячий спектакль став переможцем IX Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Подільська лялька». Тоді ж театралів нагородили і за кращу музику до вистави та за збереження і розвиток традицій театру ляльок.

«Українські переспіви» – музична комедія створена за мотивами народних казок. Історія розповідає про хитрого Цапа, який хоче хазяйнувати на подвір’ї у тітки Параски. Для цього він робить всілякі капості, щоб собаку Бровка вигнали з двору. Та врешті-решт справедливість відновлено.


Тривалість вистави – 35 хв

Дійові особи та виконавці:      

  • Автор та режисер-постановник вистави – Юрій Тітаров
  • Художник-постановник – Віктор Нікітін
  • Композитор – Юрій Шевченко

Київський театр ляльок «Равлик» заснували у 1995 році актори-професіонали: Юрій Тітаров, Любов Міхня-Тітарова, Максим Кондратюк та Ганна Поляруш. У пошуках нового, свого стилю була здійснена перша постановка вистави за мотивами п’єси В. Орлова «Золоте курчатко або справжній тато», яка в 1999 році на фестивалі у Празі здобула кубок за найкращу сценографію та друге місце за кращу дитячу виставу. З цієї вистави почалась дружба та плідна співпраця з художником – Віктором Нікітіним, та композитором – Юрієм Шевченко.

Свою творчу працю театр починав будучи «на колесах», тому багато гастролював по Україні та за її межами. Колектив брав участь у фестивалях театрів ляльок в Україні та за кордоном. На сьогоднішній день театр плідно працює з УНІМА України. У репертуарі театру 9 вистав.

У 2014 році театр став ініціатором та одним із спонсорів у проведенні четвертого всеукраїнського фестивалю театрів ляльок «Прем’єри сезону».