Рівненський театр ляльок

Новини

16квітня

Мишенята тепер вміють пекти пироги

Цими вихідними у нашому театрі відбулась прем’єра вистави «Круть-Верть». Нова постановка вчить юних глядачів працьовитості, адже всім відомо: «Хто не працює, той не їсть».

- Вистава вийшла експериментальна, використали нові підходи в оформленні декорацій. Я творча людина, тому завжди прискіпливо ставлюсь до результатів своєї роботи. Але судячи із оплесків та посмішок дітей їм все сподобалось, - розповів режисер-постановник вистави Олександр Іноземцев.
Над декораціями працювала художник Іннеса Кульчицька. Окрім інших вона використала кольори Яворівської іграшки-забавки: зелений, червоний, синій. Хоча кольорова гамма досить стримана, вистава вийшла дуже динамічна. Саме тому дітки підспівували та пританцьовували під час прем’єрного показу.



- Сподобався півник та мишенята. Вистава про лінивих мишок. Вони спочатку не допомагали півнику, а потім навчились пекти пиріжки, - поділились враженнями 5-річна Варвара Кулікова.



Дівчинка розповіла, що часто ходить на вистави у наш театр. Серед її улюблених вистав: «Маленька Фея», «Бармалей», «Буратіно».



За основу п'єси взято українську народну казку «Колосок» («Півник і двоє мишенят»). Однак на відміну від її кінцівки, де мишенята залишились ледащими, у нас Круть та Верть змінились. Усвідомивши свої помилки, вони виправились і стали помічниками для Півника. Саме такий урок мають засвоїти і дітки переглянувши цю виставу.