Рівненський театр ляльок

Новини

19квітня

Юні рівненські актори показали свої таланти

Майже півтори години учні театральної студії «Лялькові сходинки» Рівненського театру ляльок демонстрували свої акторські навички і показали 13 номерів. Проте за відгуками глядачів все пройшло на одному диханні.

- У цілому задоволений виступами дітей. І ми чудово впорались без ведучих, хоч у нас і були достойні кандидатури на ролі ведучих. Проте ми вирішили піти на експеримент і не перевантажувати глядача зайвою інформацією, адже і так було зрозуміло в якому жанрі працюють діти і звідки той чи інший уривок. А це були і Пеппі, і Снігова Королева, і Попелюшка. Матеріал знайомий і дорослим і дітям, - зауважив керівник студії Андрій Окладов.

Діти стали згуртованіше завдяки цьому концерту, адже у кожного були свої завдання, крім основного - виступу. Хтось відповідав за тишу за кулісами, хтось за те, щоб перед виходом на сцену були включені мікрофони, хтось за перестановки.

- Я сьогодні прочитав монолог з «Маленького принца». Хоча раніше боявся виступати перед багатьма людьми, навчання у студії допомогло здолати цей страх. Можливо я навіть подумаю про акторську кар’єру, - поділився враженнями учень студії «Лялькові сходинки» Арсен Менегальдо.

Театральна студія діє на базі театру ляльок близько року. За цей час її вихованці вже виступали на театральній сцені із пластичним номером «Танець лялечки» та виставою «О 8-й на Ковчезі».

- Хоча сину тільки шість років, він тонко відчув свій монолог і прочитав його, як дорослий актор. Успішний виступ на концерті – заслуга викладачів студії та моя, бо я прищепила Арсену любов до читання книг. Загалом він із задоволенням займається у студії і навчання дається йому з легкістю. Світ лялькового театру нам близький і добре відомий, бо ходимо сюди з малечку. Ці вистави розвивають духовність, навчають добру, - розповіла мама Арсена Людмила Ярош.