Рівненський театр ляльок

Новини

07травня

Фільм «Арсенал»

Національний центр Олександра Довженка спільно з Рівненським обласним академічним театром ляльок продовжує покази української кінокласики.

У неділю, 8 травня, відбудеться показ кінопоеми Олександра Довженка "Арсенал" (1929).

Фільм розповідає про придушення військами Центральної Ради большевицького повстання на київському заводі «Арсенал».У радянському міфі повстання на «Арсеналі» є  чи не ключовим епізодом у сюжеті більшовицького мучеництва в Україні. Утім, слід пам’ятати, що повстання було не так народним бунтом киян проти Центральної Ради, як виступом проти неї російських робітників, підбурених більшовиками, що змагалися за владу в Україні.

«Арсенал/Січневе повстання в Києві» – один з найскладніших за формою фільмів Довженка. Знятий 1928 року на Одеській кінофабриці ВУФКУ камерою легендарного кінооператора Данила Демуцького в оригінальних декораціях Володимира Мюллера, він прославив Довженка в масштабах не тільки Радянського Союзу, але й Західної Європи та Північної Америки.

Вхід на сеанс за благодійними внесками. Зібрані кошти підуть на організацію безкоштовних вистав театру ляльок для дітей вимушених переселенців у Рівненській області. Рекомендований благодійний внесок 30 грн.

Вхід для внутрішньо переміщених осіб безкоштовний.